wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site

De wijk Deuteren

daar gebeurt het...

Direct naar hoofdmenu en site informatie
Huidig pad: Home

Jheronimus Bosch 500 zoekt kookliefhebbers voor Bosch Diner

Beste Bossche Wijkkoks 2011

Bosch Diner is een culinaire wijkenstrijd voor en door Bosschenaren. Voor de tweede editie roept stichting Jheronimus Bosch 500 kookliefhebbers uit West op om dit jaar mee te dingen naar de titel Beste Bossche Wijkkok 2011. Vorig jaar had het eerste Bosch Diner plaats en kwamen tien wijken tegen elkaar uit. Na diverse activiteiten in de wijken kwamen de kookteams in mei op de Markt samen om te koken voor ruim 500 gasten. De winnaar van Bosch Diner 2010 was kookteam Binnenstad. In 2011 komen de kookteams live tegen elkaar uit op zondag 11 september tijdens een publieksevenement op de Markt.

Voor Bosch Diner zoeken we mensen die van koken houden en die samen een team gaan vormen. Geïnspireerd door een schilderij van Jheronimus Bosch, verzint elk kookteam zijn eigen menu, maakt minstens één keer een proefdiner en komt uiteindelijk op zondag 11 september uit tegen de kookteams van de andere wijken uit 's-Hertogenbosch waar elk team voor ongeveer vijftig gasten kookt.

De voorbereidingen starten eind mei. Van begin juni tot de start van de zomervakantie hebben teams de tijd om hun plannen uit te werken. Na de zomervakantie wordt het menu uitgeprobeerd, en indien nodig aangepast, om uiteindelijk op 11 september te resulteren in het grote Bosch Diner. De tijdsbesteding is grotendeels zelf in te delen.

Bosch Diner is een onderdeel van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Tijdens deze manifestatie viert de stad dat Nederlands meest beroemde schilder van de Middeleeuwen een echte Bosschenaar is door zijn creativiteit als inspiratiebron te nemen. Met evenementen voor en door Bosschenaren.

Wie kan uitstekend piepers jassen en wie is een chefkok in spé? Meld je aan via een mailtje naar isabelle.savelkoul@bosch500.nl

Meer informatie over Bosch Diner: www.bosch500.nl

 

Terug naar top


wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site