wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site

De wijk Deuteren

daar gebeurt het...

Direct naar hoofdmenu en site informatie
Huidig pad: Home

Team Bosch Diner Deuteren (BDD)

Team Deuteren is klaar voor de uitdaging! De voorbereidingen voor het Bosch Diner zijn in volle gang en het proefkoken in het Jeroen Bosch ziekenhuis was een succes. ‘Lekker en gezellig' is het motto van de bewoners van deze vernieuwde wijk die frisse ideeën combineren met de echte Bossche Bourgondische inslag.

Deuteren is een oude wijk die ooit ontstaan is op een moerasterp. Nu grenst het aan het Westerpark en het Weidonkpark, met om de hoek de Moerputten en het JBZ. In de loop der jaren is de wijk flink gegroeid en de laatste jaren stonden in het teken van renovatie en nieuwbouw. De teamleden van Bosch Diner Deuteren komen zowel uit het oude als het nieuwe deel van de stad.
De tekening Feestvierders en Helmen van Jeroen Bosch is dit jaar de inspiratiebron voor het menu. Het is nog te vroeg om te vertellen welke onderwerpen verwerkt zijn in onze gerechten, maar we kunnen verklappen dat we zelfs een kunsthistoricus om advies gevraagd hebben!
Team Deuteren heeft op woensdag 17 april proefgekookt in het personeelsrestaurant van het Jeroen Bosch ziekenhuis voor de Moeder en Kind afdeling. Elf geweldige vrijwilligsters van deze afdeling en wethouder Weyers waren onze speciale gasten. We werden die avond begeleid door kok Henk Ewijk van het personeelsrestaurant JBZ. Onze coach, chef-kok Marco Huijbregts van Eetbar DIT, was ook aanwezig en erg te spreken over zijn team. Enkele van onze recepten is hij zelf al aan het uitproberen voor DIT!
Team Deuteren werkt intensief samen om op de Bourgondische Battle op 26 mei heerlijke gerechten te kunnen presenteren. We hebben druk geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten, op zoek naar de ideale combinatie van smaken. De taken zijn verdeeld over groepjes die de gerechten, de aankleding, het serveren enzovoort voor hun rekening nemen. Het is een gezellige bedoeling en we zitten geregeld bij elkaar om ideeën te bespreken. De onderlinge contacten worden hierdoor versterkt: "Je leert elkaar veel beter kennen", is de conclusie.

 

 

 

Terug naar top


wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site