wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site

De wijk Deuteren

daar gebeurt het...

Direct naar hoofdmenu en site informatie
Huidig pad: Home

Stage bij de ‘Zichtbare Schakels’

Stage in de wijk

Mijn naam is Khaleda en ik ben van Afghaanse afkomst. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding HBO verpleegkunde aan de Avans Hogeschool. Tijdens mijn opleiding loop ik op verschillende plaatsen stage zoals in de thuiszorg, in het ziekenhuis en bij de wijkverpleegkundigen van de Zichtbare Schakel in Den Bosch West. Afgelopen twee weken heb ik meegelopen met de ‘Zichtbare Schakels' tijdens hun werkzaamheden in de wijk zoals het spreekuur of een huisbezoek. Op deze manier heb ik een goed beeld gekregen wat het werk van de wijkverpleegkundige inhoudt. De wijkverpleegkundige richt zich op de zorg en welzijn, signalering, advisering en coördinatie in de wijk. Hierdoor worden de bewoners beter ondersteund bij het beantwoorden van hun hulpvraag.

Direct actie

Tijdens mijn stage ben ik samen met de wijkverpleegkundige op huisbezoek geweest bij een bewoner die door ziekte niet instaat is zichzelf te verzorgen. De bewoner legde zijn hulpvraag, "wat heb ik nodig om langer thuis te blijven wonen", neer bij de wijkverpleegkundige. Direct werd er actie ondernomen. Als ‘Zichtbare Schakel' heeft de wijkverpleegkundige huishoudelijke zorg via de thuiszorg geregeld en de woonconsulent ingeschakeld die op zoek gaat naar een geschikte woning voor deze bewoner.

Wijkverpleegkundige helpt u graag

Door mijn stage heb ik ondervonden hoe belangrijk het werk van de wijkverpleegkundige is in de wijk. U kunt altijd terecht bij iemand in uw buurt die u helpt bij het zoeken van een oplossing voor uw zorgvraag. Deze hulp is helemaal gratis. Dus heeft u een hulpvraag op het gebied van gezondheidsproblemen, welzijn of wonen? Neem contact op met de wijkverpleegkundigen van de Zichtbare Schakel, zij helpen u graag!

Contact

Wilt u in contact komen met de wijkverpleegkundigen van de Zichtbare Schakel? Dat kan! De wijkverpleegkundigen zijn aanwezig tijdens het wekelijkse spreekuur van Wijkplein Boschveld (maandag 14.00-15.00 uur), Wijkplein Helftheuvel (dinsdag 11.00 - 12.00 uur) en Wijkwinkel Deuteren (donderdag 10.30-11.30 uur). Of neem telefonisch contact op via 06-30074264.

Terug naar top


wijk samen beheer gemeente groep wijksite wijkensite wijk site